Verdens lengste sesongoppkjøring? – Fjellhammer

Verdens lengste sesongoppkjøring?

Hva er status for våre A-lag inn mot det som ser ut til å bli verdens lengste sesongoppkjøring? Nok en håndballsesong der vi ikke fikk spilt ferdig hele serien. Men sånn er det når vi lever midt i en pandemi. Vi er heldige som har fått lov til å spille håndball og gjøre det vi liker aller mest her i verden. Hva mener trenerne om sesongen som nå er avsluttet?

Mandag 22. mars vedtok Norges Håndballforbund å avslutte seriespillet for topphåndballen. For Fjellhammer ILs del betyr det at vi har to lag med i norsk topphåndball også neste sesong. Vårt herrelag spiller i Rema1000-ligaen og vårt damelag spiller i 1.divisjon. Det blir dessverre ikke blir flere kamper før seriestart i august/september. Vi takker sponsorer, spillere, trenere, støtteapparat og frivilligheten som står på hver dag og som har hjulpet oss gjennom en tøff sesong! Vi er i full gang med planleggingen av neste sesong og krysser fingrene for at vi får lov til å ha full, grønnkledd tribune i sesongen 2021/2022. 

Vi har tatt en prat med våre trenere på dame- og herrelaget om sesongen 2020/2021, motivasjon, og det som kan blir verdens lengste sesongoppkjøring.

Kristian Bliznac oppsummerer for herrelaget i Rema1000-ligaen.

Foto: Harald Gründel

Litt om avslutningen av sesongen og det som skjer fremover. Hvordan skal vi motivere de spillerne nå i den lange oppkjøringen og gjennom sommeren?

Vi har ju märkt att vi är en bra bit efter många lag fysiskt i Rema1000-ligaen. Det har varit den största skillnaden. Så detta kan vara väldigt bra för oss som lag att vi kan lägga lite mer tid på det fysiska. Sen är det upp till varje enkel spelare hur man ser på denna perioden. Enten så tycker man det är värdelöst och trist, då blir det inte bra. Eller så ser man på det som att det är en unik möjlighet för att just förbättra fysiken och allt som hör till med den tills vi får spela handboll igen.

10. plass denne sesongen, og vi unngikk kvalikspill. Er du fornøyd med en 10.plass etter sesongens avslutning og hvorfor/hvorfor ikke? 

Vi hade en väldigt speciell säsong där vi som lag blev satt på prov många gånger under säsongen. Utöver pandemin som alla är drabbade av så hade vi fem benbrott på spelare under säsongen. Vi hade utöver dessa benbrotten tre spelare som slutade mitt i säsongen pga olika corona relaterade problem. Tror inte vi haft en träning i år med hel truppen på plats pga olika orsaker. Så ser jag som helhet på säsongen så är jag väldigt imponerad hur denna grupp med unga spelare hanterat dom olika scenarierna vi hamnade i. Rent spelmässigt måste jag säga att dom imponerade minst lika mycket. Poängskörden kunde varit större men vi vann mot långt mer etablerade lag och vi pressade många därtill i många matcher. Det visar att hjärta och tro på konceptet också kan slå lag med långt större budgetar. Vi glädjer oss till nästa års REMA-1000 liga start. 

Sist men inte minst vill jag tacka alla supportrar, frivilliga i klubben, styrelsen, spelarna och sponsorerna som stöttat och hjälpt till i denna svåra perioden vi alla varit i under denna pandemi. Stort tack, så hoppas vi att vi kan se er alla på tribunen när vi startar nästa års säsong och uppleva handboll när den är som bäst med publik på tribunerna.  

Mvh Kristian Bliznac
Trener Fjellhammer IL HA

Damelagets sesong oppsummert av trener Tom Fokstuen

Foto: Harald Gründel

Det er med stor glede at Fjellhammer damer A beholder plassen i 1. divisjon etter en utfordrende og frustrerende sesong.
Nå er det et år siden pandemien kom til landet og Viken/Lørenskog har hatt de strengeste lokale tiltakene. For spillere har det til tider resultert i alternativ trening, både utendørs og hjemme. Ellers må vi være takknemlige for at de i det hele tatt har fått trene og spille kamper i 1. divisjon dette året. Vi har trent mye i hall med noen unntak da det har vært i perioder med lockdown. Det har vært utfordrende for oss alle med tanke på risiko for at kamper kunne bli avlyst eller utsatt på grunn smitte og/eller karantene. Ofte kom informasjonen tett på kampene, som gjorde at nedturene ble mange i denne sesongen. 

Treningene:
Vi har gjennom sesongen måtte tilpassede treningsprogrammene med tanke på skadeforebygging og brukt mye strikktrening som en del av dette. Vi har også hatt internkamper i laget for å få holde kamptreningen oppe, Fjellhammer IL er det eneste 1. divisjonslaget i Lørenskog og da har det ikke vært enkelt å finne motstandere å spille mot i denne perioden når man skal holde seg innen de reglene som gjelder.
At Lørenskoghallen har vært åpen for toppidretten store deler av året, har gjort det enklere for jentene å holde håndballen vedlike, også når kampene har uteblitt. 

Motivasjon:
For å holde motivasjonen oppe i tiden fremover vil laget nå få en fortjent påskeferie før vi ser om vi får starte opp med fellestreninger igjen. Vi krysser fingrene for at det blir åpnet for treningskamper mellom lag dersom myndighetene ser muligheten. Vi må planlegge tiden som kommer med treninger som ivaretar det fysiske, kondisjon og motivasjon. Med dette ser vi for oss treninger/aktiviteter som setter kanskje en del av spillerne utenfor sin komfortsone og må pushe noen grenser. Men hva som kan gjennomføres av fellesaktiviteter vet vi først etter når myndighetene åpner opp for fellestreninger igjen.

Kommende sesong:
Vi er nå i starten av å skissere kommende sesong med tanke spillerstall og grunntrening, oppstart, treningsleirer osv. Her må vi også lage en plan B da denne sesongen fortsatt er preget av smitte situasjonen i landet (men ingenting er umulig å planlegge).

Til slutt vil jeg takke sponsorer, støttespillere og styret for all hjelp. Uten dere hadde dette blitt veldig tungt for oss. Om vi skal reise oss igjen så er vi helt avhengig av dere og deres bidrag for å lykkes i den tiden som kommer.

Mvh Tom Fokstuen
Trener Fjellhammer IL DA

#vierfil

Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning

Winston Churchill