Beste plassering på 16 år! – Fjellhammer

Beste plassering på 16 år!

I går spilte damelaget sin siste kamp for sesongen, og flere milepæler ble brutt eller opprettholdt.

Siste oppstilling for sesongen. I bakgrunnen Rekrutt-laget som spilte kamp mot Aker 2 rett etterpå. Foto: Cathrin Wall

Sesongen startet litt trått, men etter jul har laget vist et skyhøyt nivå, og satt det ene topplaget etter det andre på plass. Fjellhammer avslutter med åtte seire på de siste ni kampene og ender på en fantastisk 4. plass. Og hva er spesielt med akkurat denne plasseringen?

Ikke siden landslagstrener Jonas Wille og landslagskaptein Stine Bredal Oftedal var i klubben har noe lag fra Fjellhammer levert bedre enn årets utgave. Det er ikke annet enn imponerende av et ungt lag med mange lokale spillere.

Samtidig er det på sin plass å nevne at damene ennå ikke har tapt i Fjellhamar Arena. Vår nye storstue har blitt et fort, og kun Nordstrand har klart å ta poeng fra oss hjemme! Med treningskamper og Elite Cup endte damene opp med å vinne 17 og spille 1 uavgjort. NULL tap.

Nok en gang viser Sarah Solheim (nr. 77) klasse, og blir kåret til banens beste mot Fyllingen. Foto: Cathrin Wall

Men nok om det, og tilbake til gårsdagens kamp. Vi starter i et forrykende tempo og leder tidlig i 1. omgang hele 8-2. Selv om vi gjør noen tekniske feil og dårlige vurderinger fremover, står vi som noen bautaer i forsvar. Mot slutten av omgangen slipper vi gjestene Fyllingen litt mer til, men går til pause på stillingen 13-10.

Vi har hatt for vane å ta kommando i 2. omgang, og i går var intet unntak. Nok en gang viser vi at vi er bunnsolide bakover og scorer på det meste fremover. Vi rykker fort i fra og har på det meste en åtte måls ledelse. De siste 15 minuttene blir mye bytting og vi vinner til slutt med seks, 28-22.

Nå er det pause i to uker før 1. del av oppkjøringen mot neste sesong starter. Vi skal bruke denne perioden på å prøve å holde i nøkkelspillerne fra denne sesongen. Allerede nå er det tre av våre spillere som er signert av eliteserieklubber, men vi mener vi med det som er igjen skal være godt rustet for å ta et ekstra steg kommende sesong. Og det betyr topp tre og muligheten for eliteseriespill også for damene i Fjellhamar Arena.

Martine Tveter har hatt en strålende 2. halvdel av sesongen, og blir viktig inn mot ny sesong. Foto: Cathrin Wall