Mirko Vicentijevic før kvalik-kampene – Fjellhammer

Mirko Vicentijevic før kvalik-kampene

Vår playmaker Mirko er ikke ukjent med å spille kvalik-kamper. I løpet av sin karriere har han spilt 6 kvaliker. 5 av disse har han og hans lag kommet ut på den vinnende siden. Derfor tenker vi det er naturlig å høre med han om hvorfor det ofte har endt i hans lag favør!

Foto: Harald Gründel

Først og fremst, hva er det som er spesielt med kvalik-kamper?

Det är en del som är speciellt tycker jag! Det blir mer spänning, mer nervositet och mer fighting generellt. Oftast är det lite nervöst men sånt brukar släppa, de lagen som klarar att hantera den mentala biten bäst brukar oftast vara de som går segrandes ut!

Dette blir din syvende kvalik i løpet av karrieren, hva er viktig å tenke på før man skal inn i disse kampene?

Ja det blir ju det, vi hade många år i önnered där vi kvalade men lyckligtvis klarade vi oss varje gång. Det är inte lätt att peka på en enskild sak att tänka på men man måste komma ihåg att det är en serie och att det inte är avgjort varken om man vinner eller förlorar match 1. Jag är van vid bäst av 5 och det är lite annat med bäst av 3 då den första segern är väldigt viktig, men laget som drar bäst lärdom av den första matchen kan också vinna mycket längre fram.

Hvordan skal vi slå Sandefjord over 3 kamper og beholde plassen i Rema 1000-ligaen?

Vi ska göra det genom att vara väl förberedda, påkopplade från start till det att serien är över samt en jäkla krigarinsats av varje man.

Vi ønsker Mirko og resten av laget lykke til med kampene!

Foto: Harald Gründel