Gutter 18 klare for sluttspillet i Lerøyserien – Fjellhammer

Gutter 18 klare for sluttspillet i Lerøyserien

Vi har tatt en prat med hovedtrener Jannik Holm om hans tanker om årets sesong og mulighetene i sluttspillet!

Årets store sportslige mål for Lerøy ligger nå foran oss med sluttspillet i vente helgen 26. til 28. april. Gutta startet kvalifiseringen med samling på Gardermoen i september for da å ta flyet til Stavanger for å møte Glassverket, våre naboer i Lillestrøm Håndball samt verten Viking. Vi startet ut med et skikkelig lokaloppgjør mot Lillestrøm som ble en komfortabel seier på 35-16 etter alle spillerne fikk vist seg godt frem. I kamp nr 2 mot Viking fikk gutta jobbet litt, det ble kanskje litt spennende enn det burde ha vært pga mye bomskudd. Med uavgjort mot vertene i Stavanger gjorde at seier mot Glassverket var nødvendig. Kampen ble jevn inntil FIL skrur på sluttspurten, stor bredde i laget gjorde susen. Stor glede i garderoben og første delmål unnagjort.

Første runde i puljespillet er da i Trondheim hvor Strindheim og Melhus sto for tur. Spesielt Melhus som har sluttspillsambisjoner, hadde et spennende lag med landslagsspiller på bakspillerposisjonen. Etter å ha slått bra fra seg i 1.5 omgang så trakk Fjellhammer stille og rolig ifra og lander en seier på 4 mål. I kamp nr to mot Strindheim var gutta skrudd på fra begynnelsen av kampen. Og da forskjellen varte kampen ut tross de hentet oss litt underveis. Sluttresultatet ble seier på 4 mål. Oppsummeringen av runden og kvaliken var at vi ikke hadde vært helt der hvor vi ønsker å være, men resultatene var godkjente med 4 poeng.

I 2. runde gikk turen til Bergen for å møte Fyllingen og Ryper Stavanger. Mot Fyllingen så var det en kamp hvor gutta fulgte kampplanen som planlagt. Det ble en komfortabel ledelse underveis men motstanderlaget fikk jobbet seg godt inn i kampen igjen. Spesielt når vi drar på oss et direkte rødt kort, samt 3-4 litt dumme utvisninger på tampen. Det ble 3 mål i pluss og 2 poeng på kontoen. Mot Ryper Stavanger så var det bånn gass fra første dommerfløyt. Her fikk virkelig alle vist seg frem og bidro til to nye poeng.

Endelig klar for å spille Lerøyrunden i vår egen hule. Vi hadde invitert Sotra og Elverum på besøk og det ble mildt sagt en helg med stor variasjon. Sotra ble knust med 35-16 etter 20-6 til pausen. Her fikk mange nye spillere sin debut i Lerøy og gjorde en flott innsats. Dessverre måtte vi mot Elverum stille opp uten en god del av spillerne våre som ble fanget i regelverk pga eliteseriekamp. Elverum fikk en litt for enkel jobb mot oss, og vi gikk på vårt første tap dessverre med 10 mål.

Fellesrunden i år ble avholdt i Drammen hvor Asker og Ros sto på motsatt side. Askerlaget ble ikke en utfordring spesielt pga deres forsvarsspill hvor de slapp inn 39 mål. Men mot Ros ble det litt mer spenning. Det ble et knepent nederlag på 2 mål, mye pga avklaringen om at vi var sikre på sluttspillet allerede før den kampen. Og Ros hadde en god sjans for å spille seg helt inn i sluttspillet om de slo oss. De gjorde jobben og dermed er det 3 lag klare fra vår pulje til sluttspillet i april😊

Gutta er superklare. Nå får vi en god oppladning nå frem mot slutten av april med gode treninger selv om vi ikke trener så mye sammen lengre. Vi skal love max innsats og vi skal ut og blø for den grønne drakten i sluttspillet. Haslum venter i 1. kamp.