Damene beseiret serielederen – Fjellhammer

Damene beseiret serielederen

Før kampen startet stod gårsdagens motstander Haslum med imponerende 20 seire, null uavgjorte og null tap. Det var før de entret «hulen» vår. Fjellhamar Arena har blitt det fortet vi har håpt, trodd og forventet den skulle være. Denne sesongen er vi ubeseiret på 15 kamper, 14 seire og en uavgjort.

Vi starter offensivt og kanskje i overkant tøft for å prøve å sette linjen mot et Haslum-lag vi vet løper mye. Etter 10 minutter har det betalt seg med en 8-5 ledelse, hvor tre av bortelagets mål er 7 meter kast. I denne perioden mener vi at linjen dommerne setter på bestrafning er litt skjev, noe som bare resulterer i at vi får en advarsel på benken.

Kristina Granli Nordvik gjør en veldig god kamp på kanten, og er trygg i avslutningene. Mot serielederen blir det seks mål og flere gode forsvarsaksjoner. Foto: Cathrin Wall

Det kan virke som tempoet vi satt fra start gav oss en slags «innbytterpuls». Vi står fantastiske forsvar, men klarer ikke helt å omstille til det samme trykket etter. Heller ikke omstillingen fra angrep til forsvar sitter og Haslum bruker de neste 15 minuttene på å både ta igjen- og går forbi på resultattavlen. Vi tar en time out og får nullstilt hodene etter en periode med 8-4 til Haslum. De siste fem minuttene vinner vi med tre kasser og går til pause på respektable 15-13, i en omgang vi føler vi har mer inne enn hva vi får ut.

Sarah Solheim (til høyre) blir gratulert av Julie Benterud. Nok en gang blir Sarah kåret til banens beste. I 2. omgang er hun forskjellen på lagene og setter fem av sine sju mål det siste kvarteret av kampen. Foto: Cathrin Wall

10 minutter ut i 2. omgang har lagene byttet på å inneha ledelsen. Stillingen er 20-20 og igjen er følelsen at vi blir bortdømt og for mange 50/50 dueller havner i favør serielederen. Det kulminerer i nok en bestrafning til lagleder hos Fjellhammer og laget må spille med en mindre i 2 minutter. Dette virker å tenne hjemmelaget som ikke bare vinner utvisningsperioden 2-1, vi øker også ledelsen til fem mål med sifrene 26-21.

Selv om det blir noe feil mot slutten og litt temperatur i topplokket på jentene så står vi distansen og vinner kampen med sifrene 30-28 og blir altså første lag som tar poeng mot årets suverene serieleder.

Sett i ettertid og etter en rask analyse danner vi oss et bilde av at vi absolutt ikke har spilt vår beste kamp og likevel står igjen med to poeng mot den sterkeste motstanderen. Det som viser seg å være avgjørende er et forsvar som til tider murer igjen og kun slipper til 39 skudd. I dagens moderne håndball er det oppsiktsvekkende tall og viser at jentene sloss for hverandre i hver duell. Samtidig føler vi oss trygge på at vi har jobbet så godt over tid med det fysiske at de som fungerer på banen har ork til å stå distansen ut. Vi gjør svært få bytter, spesielt i 2. omgang, og vi finner relasjonene og intensiteten i spillet.

Vi er nå inne i det hardeste programmet av alle lagene i 1. divisjon. Før denne runden låg vi på femte plass og møter alle de fire lagene som ligger over oss på tabellen i de fem siste serierundene. Nettopp derfor er det fint å se vi har 19 av 20 spillere tilgjengelig til hver kamp, skadefri og proppfulle av selvtillit. Det skader som sagt heller ikke at de har fysikken til å være tilstede når kampene skal avgjøres.

Neste kamp er borte mot Flint Tønsberg som ligger på 3. plass, før Volda på 2. plassen gjester Lørenskog og Fjellhamar Arena. Den kampen går på en ganske utradisjonell dag – tirsdag 9. april kl.18:30. Vi oppfordrer alle med grønt hjerte til å ta turen og støtte opp om damene!

NB! Med dagens seier er damelaget oppe på 4. plass. Holder det inn sesongen er det klubbens beste plassering siden vi rykket ned fra Eliteserien i 2007/08 sesongen.