Årsbeste av damene – Fjellhammer

Årsbeste av damene

Damelaget fikk virkelig fart på sakene da Ålgård fra Rogaland gjestet Fjellhamar Arena lørdags ettermiddag. Etter 14-9 til pause økte hjemmelaget til 30-19 når sluttsignalet gikk. Publikum fikk med seg et hjemmelag som var kompromissløs i forsvar og dødelig effektiv i kontra og ankomst.

Dette er tredje kamp på rad hvor forsvarsarbeidet er på et skyhøyt nivå. I snitt har damene kun sluppet inn 22 mål per kamp i denne perioden, og viser en rå innsatsvilje i måten å løse motstanderens angrepsvarianter. Ålgård spiller store deler av 1. omgang i 7 mot 6, men scorer altså bare ni mål denne omgangen, og to av de på 7 meter kast.

– Omstillingen har vært et viktig fokusområde. Vi vet vi holder et skyhøyt nivå bakover og da må vi kunne utnytte dette i vår ankomst sier trenerne. Det gjorde Fjellhammer til gangs denne ettermiddagen og løp inn mål etter mål i 2. omgangen.

– Kampen mot Ålgård er klart årsbeste og endelig får vi betalt for å stå i konseptet og prinsippene vi har blitt enig om.

Iben Helland Flø ble kåret til vår beste spiller mot Ålgård med sju mål og ni assist. Bakover står vår kaptein svært godt i vårt forsvar.

Fjellhammer sitt damelag har hatt en underlig sesong så langt. Hjemme har vi vært fantastiske, men ditto dårlige på bortebane. Fellesnevneren for bortekampene er at vi har hatt mange flyreiser med få spillere. Kampen borte mot Storhamar fraktet Jenssen Turbuss fullt lag, og da vant vi. De resterende bortekampene er på Østlandet så da får vi se om det ligger noe i denne teorien. Allerede til onsdag skal vi sette oss på bussen og spille borte mot Sarpsborg. Er du i området så kom gjerne å se oss prestere.

Fun fact: Hjemme i Fjellhamar Arena har vi ennå ikke tapt. Vi er ubeseiret på 14 kamper – 13 seire og en uavgjort. Fem av kampene er i oppkjøringen samt Fjellhammer Elite Cup som vi vant mot Volda. Det er tall vi skal jobbe knallhardt for å vedlikeholde. Neste hjemmekamp er mot serieleder Haslum den 13. mars klokken 18.30. Møt opp og støtt jentene!