2.plass i Lerøyserien! – Fjellhammer

2.plass i Lerøyserien!

Her kommer en oppsummering av helgen fra hovedtrener Håkon Korneliussen:

I helgen spilte vi Lerøy-sluttspill. Vi visste at denne helgen kom til å bli veldig tøff, da det var 7 andre lag som alle er ekstremt gode. De minste detaljene vil være med på å avgjøre hver eneste kamp. Så tett er det i toppen.

Vi startet med kvartfinale mot Haslum, som på forhånd var favoritter til å vinne hele sluttspillet. Med andre ord, det kom til å bli en veldig tøff kamp, med masse fighting. Vi ender opp med 8 utvisninger, syv 2-minuttere og ett rødt kort. Selv med så mange utvisningsminutter, henger vi med i kampen. Dette kommer av en sinnssyk lagmoral og en vilje til å gjøre jobben for lagkompisen. Lagene følger hverandre tett hele veien og til pause er stillingen 13-13. Starten av 2.omg er veldig lik 1.omg, med to lag som kriger i hver eneste situasjon. Halvveis ut i 2.omg velger vi å gå ut i 7-6 med 4 bakspillere. Det gjør det vanskelig for Haslum å stå sitt gode 3-2-1 forsvar. De sliter med å finne løsninger bakover og ser seg nødt til å ta en timeout. I denne timeouten regner vi med at Haslum legger en plan for å stoppe våre 4 bakspillere, så vi legger om til 7-6 med 3 linjespillere. Dette gjør at vi bygger oss opp en ledelse når vi går inn i sluttminuttene av kampen. Vi fortsetter å være bunnsolide bakover, sammen med en god målvakt, som tar det han skal ta + flere 100% muligheter og straffekast. Vi vinner til slutt 25-22.

I semifinalen ventet Ryger. Ett lag som har veldig god fysikk, både i høyden og bredden. Vi visste at dette ble en fysisk krig, noe vi på forhånd trodde ville passe oss godt. Vi startet kampen på en slurvete måte. Vi gjennomfører ikke det vi har blitt enige om på forhånd. Vi blir veldig ryggende på to ekstremt gode sidebacker, som gjør at de får herje litt med oss i starten. Fremover finner vi ikke helt flyten og gjør det man ikke skal gjøre mot ett fysisk godt lag. Vi tar timeout etter 10 min på stillingen 8-4 til Ryger. Vi får snakket om forsvarsspillet og hvordan vi ønsker å løse det og vi gjør om til 7-6 med 3 linjespillere i angrep. Dette gjør at vi går fra å ligge under 8-4 til at stillingen er 11-11 13 minutter senere. Ryger får ett siste mål før hvilen. 2omg skulle ikke bli noe mindre spennende enn tidligere. Her følger lagene hverandre tett hele veien, men med oss 1-2 mål foran. Igjen viser vi en helt sinnssyk lagmoral og gutta jobber sammen! Vi klarer og holde på ledelsen når vi går inn i kampens siste fase. Dette gjør at Ryger må gamble litt med offensivt forsvar. Vi spiller oss til ett straffekast med ca 1 minutt igjen, på stillingen 22-21. Her gjør målvakten til Ryger en god redning. Ryger setter fart motsatt og får straffekast. Vår målvakt vil ikke være noe dårligere og serverer en fantastisk redning. Ryger prøver seg på mann-mann, men vi holder hodet kaldt og får spilt oss til en siste mulighet. Kampen ender 23-21 og vi er i finalen!

I finalen møter vi ett veldig godt Ros lag. Litt samme type lag som Ryger, med store og sterke spillere. Vi starten kampen i 5-1, hvor vi klarer å sette Ros i vanskelige situasjoner og vurderinger. Spillet fremover sitter også veldig bra! Her er det kun nøyaktigheten på skudd som gjør at vi går til pause med 14-13, når vi med normal uttelling hadde vært 4-5 mål foran. 2.omg starter likt som i tidligere kamper, med å være jevn. Også her velger vi å gå ut i 7-6 med 3 linjespillere. Vi kommer oss noen mål foran og leder 20-17 etter 10 minutter spilt. De siste 15 minuttene går vi helt tomme for krefter, som gjør at vi skyter på dårlige muligheter og tar feil valg, som også resulterer i kontringer i mot og mulighet for Ros til å skyte på åpent mål. Vi taper dessverre de siste 15 minuttene 13-3.

Vi skal være veldige stolte av å vinne sølv, selv om finalen føltes litt kjip ut når vi har kontroll på matchen i 35 minutter. Spillerne har vært helt fantastiske gjennom hele sesongen og å få krone det med å være Norges nest beste lag er stort! Disse gutta kommer til å nå langt og det er kun de selv som setter grense på hvor langt! Vil også rette en VELDIG stor takk til alle som fulgte oss denne helgen og lagde perfekte rammer rundt hver eneste kamp. Dette hadde ikke gått uten dere. Håper å se dere alle igjen i en ny og fin hall!

Vi gratulerer gutta med en utrolig sterk prestasjon gjennom hele sesongen og spesielt i helgen! Vi gleder oss til fortsettelsen.