Hovedtrener Petter oppsummerer første halvdel av sesongen for damelaget – Fjellhammer

Hovedtrener Petter oppsummerer første halvdel av sesongen for damelaget

Første del av sesongen nærmer seg slutten.

Nå nærmer det seg snart halvspilt sesong og det er på tide å se tilbake på halvåret som er gått. Endelig kan vi starte et nytt år uten koronarestriksjoner i håndballen. Kort oppsummert har det vært en berg-og-dal-bane av en halvsesong. Sesongen har vært preget av tette kamper, en del skader og mye god håndball. På tampen ble det også endring i serieoppsettet, noe som gjør at to lag rykker opp, ett lag i kvalik og to lag rykker ned.

Etter den eventyrlige vårsesongen i fjor hvor vi hentet 15 av 20 poeng, var det knyttet stor spenning til om vi klarte å følge opp disse prestasjonene da høstsesongen kom. Sesongen startet med treningsleir i Rakkestad sammen med junior/rekrutt – gjengen, hvor vi fikk til fire fine dager hvor hele gruppen ble bedre kjent. Deretter ble det spilt en treningsturnering i Follo og tre treningskamper før vi møtte Storhamar til første seriekamp. Denne kampen gikk ikke helt som vi hadde håpet og vi tok ett poeng på hjemmebane etter å ha ligget under med seks mål til pause og åtte mål på det meste. Dette har vært en gjenganger i disse 12 kampene vi har spilt til nå. Her er vi innstilt på at det må gjøres en jobb, slik at vi ikke alltid må jobbe tilbake 6-7 mål. Til nå har vi 5 seire, 2 uavgjort og 5 tap. Verdt å merke seg er at:

  • 4 av seirene har vært med 1 mål.
  • 3 av tapene har vært med 1-3 mål
  • 2 uavgjort.  

Tabellmessig er det som forventet Oppsal, Gjerpen og Follo som kjemper om opprykket. Vi spilte jevnt med både Oppsal og Follo hvor vi tapte med henholdsvis to og tre mål.

Målet vårt før sesongen var å være bedre enn vi var i fjor. Foreløpig ligger vi på 6. plass, det var også den plassen vi endte på i 21/22 sesongen. Med tre poeng opp til 4. plassen og et poeng opp til 5. plassen, så er vi nærme å kunne gjøre dette. Selv om vi resultatmessig jobber for å bli bedre, har jentene tatt steg I treningsarbeidet. Foreløpig har vi økt treningsmengden fra i fjor, og jentene gjennomfører ukentlige treninger med vår samarbeidspartner Sportytude. Samtidig har jentene fått et stort team rundt seg med fysioterapeut, fysisk trener og målvaktstrener. Med 14 kamper igjen denne sesongen, så skal vi gjøre det vi kan for å ta ytterligere med poeng.

For å skape ekstra gode utviklingsmuligheter i Fjellhammer bestemte vi oss før sesongen å for å prøve å rykke opp med 3.divisjonslaget. Foreløpig ser det lyst ut med 12/12 seiere, og trenerteamet på rekrutt gjør en strålende jobb, noe som vi har hatt god nytte av i lange perioder denne sesongen. Med mange skader har dette gjort av vi i år har hatt hele ni debutanter fra rekrutt/juniorsiden. Med en ung og fremadstormende gjeng, ser fremtiden til Fjellhammer lys ut også de neste årene. Fjellhammer er og skal være en klubb hvor vi satser på unge hardtarbeidende spillere.

Det er også på sin plass å takke alle som har stilt opp for jentene i år, og gjort det mulig å lage et godt arrangement rundt kampene. Uten dere ville det ikke vært mulig å spille 1.divisjonshåndball i Lørenskoghallen.

2023 starter spennende med Larvik Turn, Storhamar og Glassverket i de tre første kampene. Samtidig venter vi spent på ny hall, noe som gir muligheter til å ta Fjellhammer som klubb enda noen steg videre. Vi håper på å se deg i hallen i 2023!

På vegne av trenerteamet, Petter.