Nye regler fra kommende sesong – Fjellhammer

Nye regler fra kommende sesong

Fra og med neste sesong vil det være nye regler for avkast , passivt spill og skudd i ansiktet på målvakt i Rema 1000-ligaen og 1.divisjon.

De tre nye reglene vil ha en påvirkning av spillet i forskjellige grader. Vi vil under ha en kort gjennomgang av de nye reglene og deres betydning.

Passivt spill:
Reduksjon av antall pasninger etter forvarselstegnet er vist, maksimalt fire pasninger vil nå være tillatt. Bortsett fra det er regelen helt lik.
Det er ingen regelendringer rundt når forvarselstegnet skal vises.
Dommerne kan blåse passivt før femte pasning er mottatt, også uten å vise forvarselstegnet.

Dette er nok den regelen som kommer til å gjøre minst forandring på spillet utenom dårligere tid etter at armen har kommet opp. En fin forandring!

Skudd i hodet på målvakt:

Regelen gjelder kun i åpent spill-situasjoner, det vil si når det ikke er en forsvarer mellom skytteren og målvakten. Hodet må være første kontaktpunkt for ballen. Regelen gjelder ikke hvis ballen treffer hodet etter tidligere å ha vært i kontakt med noen annen av målvaktens kroppsdeler. Regelen gjelder ikke hvis målvakten klart beveger hodet i retning av ballen. Regelen gjelder ikke hvis en forseelse gjøres mot skytteren under skuddavviklingen. Hvis forseelsen gjøres av skytteren gjelder de samme kriteriene. Ingen forsvarer kan være mellom skytteren og målvakten

Denne regelen vil gjøre det tryggere for målvaktene. Ved et skudd som treffer dem i hodet uten at de beveger seg vil det automatisk bli 2-minutter til skytteren. Ved straffekast vil det bli rødt kort. Dette vil være en god regel som vi håper det ikke vil bli for mye utnyttelse av. Det vil ikke alltid være lett for dommeren å se om målvaktene er i bevegelse eller ikke. Vi håper at denne regelendringen vil minske sjansen for hodeskader på målvaktene!

Avkast:

Denne regelendringen er helt klart den endringen som vil forandre en kamp aller mest. Tempoet vil bli betraktelig høyere og mulighetene til å score raskt etter avkast øker!

Avkastfeltet vil være en sirkel med en diameter på 4 meter, kalt avkastfeltet, er plassert i senter av midtlinjen.

a) Avkastet kan tas i alle retninger fra avkastfeltet. Det etterfulgt av et fløytesignal og må utføres innen tre sekunder.

b) Fløytesignalet kan gis når ballen er innenfor avkastfeltet og kasteren har minst en fot i avkastfeltet.

c) Kasteren har ikke lov til å krysse avkastfelt-linjen med noen kroppsdel før avkastet er utført.

d) Kasteren har lov til fritt å bevege seg innenfor avkastfeltet, men han har ikke lov til å sprette ballen etter fløytesignalet.

e) Utførelsen kan bli gjort løpende. Det er ikke lov til å hoppe under utførelsen av avkastet.

f) Avkastet er utført når enten:Ballen har forlatt hånda til kasteren og har fullstendig krysset avkastfelt-linjen; ellerBallen er kastet til en medspiller inne i avkastfeltet og den er blitt berørt eller kontrollert av denne 

g) Det er ikke tillat for kasterens medspillere å krysse midtlinjen før fløytesignalet, med mindre de er inne i avkastfeltet

h) Spillerne på det forsvarende laget må være utenfor avkastfeltet og har ikke lov til å berøre ballen eller motspillerne inne i avkastfeltet før kastet er utført. De har lov til å være umiddelbart utenfor avkastområdet.

Her er det mange regler å sette seg inn i. Det eneste som er helt klart er at dette vil øke tempoet enormt i kampene. En morsom endring som vi håper og tror kan gjøre håndballen enda mer underholdene!

Vi gleder oss til å se de nye regelendringene i aksjon i Lørenkoghallen til høsten!