Oppsummering av året – Fjellhammer

Oppsummering av året

Nok et år går mot slutten og vi har sett på hvordan 2021 har vært for Fjellhammer IL.

Det ble en utfordrende start på 2021 med nedstenging av toppidretten i Norge. Våre 2 seniorlag fikk ikke lov til å spille kamper og sesongen ble til slutt avsluttet. Tabellene ble satt etter halvspilt sesong. Resultatet av dette ble at damelaget beholdt sin plass i 1.divisjon og herrelaget endte på en 9.plass i Rema 1000-ligaen. Dette er en prestasjon vi var veldig fornøyde med som klubb. Det er aldri lett å beholde plassen etter å ha rykket opp året i forveien.

Seniorlagene fikk heldigvis lov til å trene som normalt hele året. De andre lagene i klubben var ikke like heldige. Alle de yngre lagene har gjort en strålende jobb med utetreninger og trening med avstand. Dette var selvfølgelig ikke det man ønsket seg, men alle har gjort det beste ut av situasjonen. All honnør til trenere og spillere som har løst situasjonen på en forbilledlig måte! Det står stor respekt av jobben som har blitt gjort.

Over sommeren fikk alle lag til slutt lov til å trene som normalt. Kampene startet opp igjen og håndballgleden var tilbake for fullt rundt om i hallene. At alle endelig kunne spille håndballkamper igjen, gledet oss stort som klubb!

Vi startet opp med Erkeengler håndballskole i høst. Dette er en håndballskole for 5-6 åringer som betyr veldig mye for klubben og nærmiljøet. Vi gleder oss til masse til fortsettelsen med dette prosjektet!

Året for damelaget

Damelaget tok fatt på en ny sesong med stor tro på dette skulle bli en bedre sesong enn den foregående. Jentene hadde trent veldig bra i sesongoppkjøringen og i perioden før sommeren. Starten på sesongen var meget bra. Eliteserielaget Follo HK Damer ble slått ut av cupen hjemme i Lørenskoghallen. En veldig god prestasjon!
Første kamp i 1.divisjon var hjemme mot Grane Arendal. Kampen ble vunnet med minst mulig margin, med scoring i siste sekund som sikret seieren. En strålende start på sesongen var et faktum. Cupeventyret endte borte mot Sola. Sola er et av de beste lagene i Norge, så dette var en kamp hvor en fikk se hvor lista ligger. Læringsfullt på alle måter.

Årets andre seier kom borte mot Randesund. Perioden etter dette har dessverre ikke gått jentene sin vei. Det har blitt mange tøffe kamper og seieren har latt vente på seg. Med 8 kamper igjen å spille ligger jentene på en 9.plass. Noe som betyr nedrykk fra 1.divisjon. Vi har stor tro på at jentene skal snu situasjonen i andre halvdel av sesongen og berge plassen!

Året for herrelaget

Herrelaget satte seg som mål for årets sesong å komme blant topp 8. I tillegg hadde gutta lyst til å nå langt i NM. Dette klarte de med bravur. Det endte i semifinalen mot ØIF Arendal. Foran en fullsatt Lørenskoghall kriget gutta hele veien, men det holdt dessverre ikke helt inn. Gutta kan være stolte av sin prestasjon. Det er mange år siden Fjellhammer har vært i en NM-semifinale!

I serien startet gutta sesongen med en sterk hjemmeseier mot Drammen. Herrelaget ligger på 9.plass før mesterskapspausen. 7 og 8.plassen har like mange poeng som oss og dermed er det gode muligheter for å klare en sluttspillplass. Det har vært mange gode kamper og noen dårlige kamper. Vi har en ung tropp og det er naturlig at det svinger mye. Vi har som mange andre lag også hatt en del skader. Det er dessverre en del av håndballen. Ett av høydepunktene fra høsten er seieren borte mot ØIF Arendal. Det var ikke mange som trodde vi skulle stikke av med 2 poeng i Arendal. Gutta er ofte gode i kamper hvor de er underdoger.

Gutta gleder seg til siste del av sesongen, men først venter det kampfri i januar hvor det vil være stort fokus på fysisk trening. Det blir spennende å følge herrelaget etter mesterskapspausen.

Tusen takk for støtten

Vi vil takke alle som har stilt opp for oss i løpet av dette året. Uten hjelp fra frivillige og foreldre ville vi ikke klart oss. Vi setter ekstremt stor pris på dere alle!

Vi ønsker alle et godt nytt år og gleder oss til 2022!