2 poeng med hjem fra Kristiansand – Fjellhammer

2 poeng med hjem fra Kristiansand

Tidlig søndag morgen reiste gutta fra Lørenskog. Det var en revansjelysten gjeng på bussen sørover til Kristiansand. En lang busstur i beina skulle ikke sette noen stopper for gutta. Vi vinner 28-27 etter at Hermann Gjekstad setter en 7-meter i siste sekund.

Vi starter kampen på best mulig måte. Etter 10 spilte minutter setter Eivind Johannesen inn 7-2 ledelse til oss. Dette var for øvrig Eivind sitt første mål for sesongen! Vi står ekstremt bra i forsvar og gjør det vanskelig for Kristiansand sinne skyttere. Loke står også godt bakerst.

Utover omgangen fortsetter det gode forsvarsspillet. Fremover i banen holder vi oss til det vi har blitt enige om og kommer til mange gode muligheter. Mulighetene omsetter vi også ofte til mål. Vi gjør noen tekniske feil som gjør at Kristiansand spiser opp noe av forspranget. 24 minutter ut i omgangen reduserer de til 10-12. Da vi går til pause har vi økt forspranget og leder 16-11.

2.omgangen starter ikke noe særlig godt for vår del. Vi sliter veldig fremover i banen, mens det gode forsvarsspillet fra 1.omgang ikke er like bra. Kristiansand jobber seg sakte men sikkert inn i kampen. 10 minutter ut i 2.omgang utligner Kristiansand til 18-18. Forspranget vi hadde med oss fra 1.omgang er nå borte. Guttene holder hodene kaldt og fortsetter å jobbe på.

Resten av kampen blir ekstremt jevn. Det bølger frem og tilbake. 3 minutter før full tid går vi opp i en 2-måls ledelse. Etter dette setter Kristiansand 2 baller i mål og vi pådrar oss to 2-minuttere. Kristiansand utligner til 27-27 når det gjenstår 12 sekunder av kampen. Bliznac tar time-out hvor vi setter opp en plan for det kommende angrepet. Planen som blir lagt i time-outen funker perfekt, og Sondre Gjerdalen skaffer oss et straffekast. Hermann Gjekstad er iskald og setter straffekastet sikkert i mål!