Herrelaget møter BSK håndball elite til kamp – Fjellhammer

Herrelaget møter BSK håndball elite til kamp

Onsdag kveld reiser våre gutter til Nordstrand for å spille sin første bortekamp i årets Rema 1000 -liga. Motstanderen er BSK og de har hatt en strålende start på sesongen. De slo Kolstad 25-20 i første seriekamp før de vant sin andre kamp borte mot Tønsberg Nøtterøy med sifrene 33-29. Søndag spilte de sin første kamp i Europa og den kampen vant de på overbevisende vis 41-23 mot Ukrainske Motor. Så for vår del blir dette en kamp mot et lag som virkelig er i flyten om dagen.

Vi har tatt en prat med hovedtrener Kristian Bliznac for å høre om hans tanker om kampen.

Vi möter ett gott lag och ett lag som förra året kom på en fjärde plats i REMA-1000 ligan. Efter två spelade matcher så har dom 4 poäng. Så det ska bli kul att åka till Nordstrand Arena och se om vi kan rubba BSK där. Ett handbollslag med väldigt många goda spelare. Emil Sundal som är toppscorer dom sista säsongerna måste vi få grepp om. Samma gäller Trym Johnsen och Peter Dahl Christensen. Tillsammans så utgör dom en väldig solid niometerslina. Vi måste också hålla koll på en av seriens bästa linjespelare i Strupstad.

Så här har vi mycket att förbereda oss på.

När det kommer till oss själva så gjorde vi en väldigt bra match mot Drammen. Vi var ordentligt goda i 60 minuter mot Drammen. Det var glädjande att se hur vi höll oss till våran gameplan och det i hela matchen. Alla som spelade och energin vi hade på planen och på bänken blir viktig också mot BSK. Ska vi ta två poäng mot BSK så gäller det att vi kommer upp på samma nivå som mot Drammen. Vi glädjer oss till kampen imorgon.

Vi satser på at gutta fortsetter i det samme sporet som mot Drammen og tar med seg alle poengene hjem!