Gratulerer med OL-kvalik, håndballgutta! – Fjellhammer

Gratulerer med OL-kvalik, håndballgutta!

På søndag kveld blei det klart. Norges herrelandslag skal til OL for første gang på 49 år. Vi gratulerer Kent Robin Tønnesen og resten av håndbalgutta med kvalik. Sist gang det laget var i OL, var nåværende FIL-spiller Sten Osther med på laget.

Sten Osther kom til Fjellhammer i 1975, altså 3 år etter at håndballgutta hadde kvalifisert seg til OL i 1972, og han er fortsatt aktiv håndballspiller i en alder av 73 år. Sten har ei lang merittliste i Fjellhammer IL. Han ble en del av herrelaget i 75/76-sesongen. Da hadde Fjellhammer akkurat rykket opp til øverst nivå i Norge. Han var med når Fjellhammer IL vant NM og fikk kongepokalen i 1977, 1978 og 1983, og han har vært styreleder i klubben.

Sten spilte sin siste kamp for A-laget til Fjellhammer i sesongen 86/87 og skåret sitt siste A-lagsmål i kampen mot Kolbotn på våren 1987. Han har totalt 201 kamper for Fjellhammer på A-lagsnivå, men om vi legger sammen alle kampene frem til dags dato vil vi nok havne på over 1000 kamper i grønn drakt. Han har også vært spillende trener, og vært med på en rekke veteran-NM.

Sten Osther har med sitt firma Inca Consulting også vært en viktig sponsor og samarbeidspartner for Fjellhammer gjennom mange år. Vi er svært takknemlig for at Inca og Sten Osther har bidratt til kontinuitet og en viktig bauta i klubben.

Og apropos bauta! Sten som nå spiller på klubbens 5.divisjonslag, blir omtalt som en bauta og er «betong» i midtforsvaret av sine medspillere. I Romerikes Blad kan du lese om vårt 5.divisjonslag som har hatt ni spillere fra sju ulike tiår.

Tidligere FIL-spiller, Kent Robin Tønnesen, har vært fast spiller på landslaget de siste årene og var en del av laget nå under kvalifiseringskampene. Vi gratulerer Kent Robin med seier i alle tre kampene og med kvalik til OL.