Kampreferater fra helgas kamper i Rema1000-ligaen og 1.divisjon – Fjellhammer

Kampreferater fra helgas kamper i Rema1000-ligaen og 1.divisjon

Søndag 13. september spilte både vårt herrelag og damelag kamper. Herrene i Rema1000-ligaen spilte borte mot Sandefjord og damelaget hadde tatt turen til Ålgård for seriestart.

Sandefjord – Fjellhammer (30-30)

Etter noen famlende åpningsminutter får Fjellhammer-gutta et forsprang, og i siste del av 1. omgang drar vi i fra og leder komfortable 16-12 til pause. Selv føler vi at det er potensiale til å få ut enda mer etter hvilen. Selv om Sandefjord scorer de to første i 2. omgang drar vi ifra og leder med fem mål halvveis ut i omgangen.

Det kan virke som begge lag tror kampen er avgjort, men noen bytter hos hjemmelaget gir de mer energi og vi går på noen enkle tekniske feil.Selv om vi har muligheten til å avgjøre dette i vår egen fordel ender det uavgjort, 30-30 i en kamp vi burde vinne. Dessverre blir mangelen på målvaktsredninger utslagsgivende. Vi har en ung tropp som tar med seg hver kamp som læring – denne gangen kunne vi vært litt mer taktisk. Benjamin Berg blir kåret til vår beste spiller. Andreas Furuseth på høyrekant spiller også en god kamp.

Skuffet etter å ha tapt 1 poeng her. Vi har god ledelse i 2. omgang og bør styre det inn til seier. Vi inviterer de inn i kampen, og roter bort seieren. Vi ser frem til ny kamp mot Nærbø på onsdag

Per Olav Røhmer, kaptein

Nå nullstiller vi, og går inn mot hjemmekampen mot Nærbø med innsats og pågangsmot. Gutta er klar for å blø for drakta. Vi ses i Lørenskoghallen på onsdag!

Ålgård – Fjellhammer (31-28)

Det var duket for skikkelig fest i Ålgårdhallen med første offisielle kamp og åpning av nytt lekkert anlegg. Lagene bød opp til god håndball og fulgte hverandre tett de første 20 minuttene og byttet på å ha ledelsen. Så la Ålgård gjestfriheten til side og takket for følget.

Fjellhammer damene hadde god flyt i starten av kampen og Vilde Vinje kunne herje med sin gode skuddstyrke. Dette presset forsvaret til Ålgård lengre ut på banen og det ble et eldorado for fotrappe Victoria Sliwa som kom inn som et friskt pust.

Bakover på banen hang ikke laget like godt sammen og samarbeidet mellom forsvar og keeper kom aldri ordentlig i gang. Skytterne til Ålgård slapp alt for lett til og dessverre ble våre tekniske feil i angrep omsatt til kontringsmål for Ålgård.

2. omgangen startet på verst tenkelige vis og det skulle gå 5 minutter før våre damer klarte å sette ballen i mål. Ålgård satte inn et forrykende offensivt forsvar og når FIL tar Timeout etter 9 minutter på stillingen 21-15 er kampen i realiteten avgjort. Ålgård kontrollerte kampen ut og FIL kunne pynte på resultatet så sluttstillingen ble 31-28 til hjemmelaget.

Kampen sett under ett viser at det er mye potensiale i laget. Hele 10 jenter tegner seg på scoringslisten og det er mange som ønsker å bidra. Små justeringer kan gjøre store utslag og det gjelder å finne de konstellasjonene som fungerer best sammen.

Vår beste kamp i år. Mer stabilt forsvarsmessig selv om vi slipper inn 32 mål.