Elverum på bortebane – Fjellhammer

Elverum på bortebane

Onsdag 2. september reiser Fjellhammers herrer til Elverum og Terningen Arena for å spille mot Norges beste håndballag. Vi har tatt en prat med trener Kristian Bliznac før kampen.

Foto: Harald Gründel

Hvilke erfaringer tar dere med dere fra Kolstad-kampen inn mot kampen mot Elverum? 
Nu är premiären avklarad. Erfarenheten vi tar med oss är också att när vi är kliniska och sätter våra chanser och är disciplinerade så är vi goda! När vi inte är det så blir vi straffade fort i denna serien. 

Hvilke forskjeller er det mellom spillerstilen til Kolstad og Elverum, som dere må ta hensyn til når du legger opp forberedelser? 
Kolstad är ett väldigt bra lag. Elverum är ytterligare en nivå upp! Skillnaden är kvaliteten och spetsen. Elverum har flera spelare med spetskompetens. Sen har dom också en väldigt bred och bra bänk. Dom kan byta spelare utan att det märks något i deras spel. Alla 16 spelare håller toppklass i Rema1000-ligaen. 

Dere møter Norges beste lag, hvilke mentale forberedelser gjør gutta?
Att detta är en kamp där vi ska njuta och störa Elverum så länge vi kan. Spelare vi disciplinerat och med smartness så ska vi nog störa dom. Men det är också det svåra mot dom lagen att hålla det över tid. Men jag har stor tro på den gruppen spelare vi jobbar med. Det är gutta med självförtroende och härlig självkänsla. Dom har troa på sig själv, och då kan allt hända.

Vi gleder oss til kampen!

Kampen kan du se på www.direktesport.no

Bilde fra kampen mot Kolstad. Foto: Harald Gründel