Flere topplag til Elite Cup 2024 – Fjellhammer

Flere topplag til Elite Cup 2024

Fjellhammer Cup var fulltegnet allerede før nyttår, og vi jobber med å skape magi både på- og utenfor banen. 

Parallelt har det blitt jobbet svært godt med Elite Cup 2024. Turneringen som har vokst fra fire lag og en oppkjøring for våre egne herrer, har nå landets beste lag på både dame- og herresiden samt de aldersbestemte lagene for seriene Lerøy (18 år) og Bring (16 år). 15. – 18. august tar vi imot nærmere 40 lag, og vi kan i dag publisere de 18 lagene på seniorsiden, både herrer og damer.

I tillegg er vi stolte av at Norges Håndballforbund for andre år på rad har valgt å legge sin dommersamling for landets toppdommere til Elite Cup 2024. Vi samler med det hele eliten til Lørenskog 15. – 18. august 2024!

HERRER NIVÅ 1:

Elverum:
Norges flaggskip i Europa før Kolstad viste økonomiske muskler. Denne sesongen gikk de også forbi Runar og er Norges mestvinnende lag på herresiden gjennom tidene (adelskalender). Elverum har vært en talentfabrikk de siste årene, og skal nok en gang bygge lag inn mot ny sesong, og alle disse kan du se live i Fjellhamar Arena når de byr på åpningskamp mot hjemmelaget Fjellhammer IL.

Drammen:
En litt opp og ned sesong i 2023/24, hvor laget startet eksepsjonelt godt før de solgte noen av sine viktigste spillere. Nå har disse erstatterne fått en sesong på øverste nivå, og skal ut å vise klasse i Elite Cup 2024. Fortsatt legenden Kristian Kjelling som står på benken og maner gutta sine til seier.

Runar:
Et lag som det stilles store forventninger til i kommende sesong. Tidligere landslagskaptein Bjarte Myrhol er blitt sjef for gutta fra hvalfangerbyen, og med vår tidligere strekspiller Kasper Syversen på laget var Runar det eneste laget som klarte å slå den suverene serieleder Kolstad sist sesong.

Bækkelaget:
Laget fra Oslo Øst er det laget (til nå) som har forsterket mest og best inn mot neste sesong. Bækkelaget har blant annet hentet tilbake vår tidligere playmaker Trym Skoglund fra Svensk håndball samt de har signert Herman Shultz etter sesongen. Den gamle storheten er lysten på en sluttspillplass inn i ny sesong, og skal vise seg frem i Fjellhamar Arena.

Halden:
Gutta fra Østfold er det eneste laget som har deltatt på samtlige år av Elite Cup, og har år etter år imponert med å gjøre sine saker bra i Rema 1000 ligaen, tross små ressurser og liten tropp. Nå har Halden fått egen storstue, og ser frem mot å etablere seg på landets øverste nivå.

Fjellhammer:
Etter en knalltøff sesong med noen oppturer, men for mange nedturer endte vi på sesongens største opptur i tredje og avgjørende sluttspillkamp mot Sandefjord. Etter å ha ligget under med hele åtte mål 14 minutter før slutt klarer vi, via ekstraomganger, å stå i divisjonen. At 1.200 mennesker klarer å lage så mye liv viser hvor bra kommende sesong kan bli om i får snittet på det antallet inn i ny sesong. Vi tror og håper på samme antall mennesker på åpningskampen mot Elverum torsdag 15. august 2024 kl.18:00 i Fjellhamar Arena.

DAMER NIVÅ 1:

Sola:
Laget til Steffen Stegavik som har med seg vår egen Petter Grønstad som assistent, kommer til Elite Cup. Stavangerlaget har vært en talentfabrikk de siste årene og kommer med profiler som Camilla Herrem og Kristiane Knutsen. 

Larvik:
Den gamle storheten er på vei mot toppen igjen med Arne Senstad som kaptein på en skute som tør satse på miksen mellom ungt og gammelt. De vant NM-20 og spilte seg til NM bronse med seniorene. Mellom stjerneskuddet Maja Furu Sæteren på 20 år og Heidi Løke på 42 år er det svært mange gode håndballspillere i Larvik.  

Fredrikstad:
Årets komet i Rema 1000 ligaen for kvinner. Østfoldlaget har med Elias Mar Halldorsson stabilisert seg i toppen av eliteserien med små ressurser, men kontinuerlig utvikling av både spill og spillere.

Oppsal:
Oppsal er tilbake i det gode selskap, og klarte seg meget bra i comebacket. Det ble sluttspillplass og klubben har på sikt ambisjoner om å ta steget ut i Europa. Med en tropp som både har unge spillere og noen mer etablerte fra proffspill i Danmark er de klare for Elite Cup

Molde:
Romsdalslaget har forsterket seg så mye inn mot neste sesong, at det er vanskelig å ikke regne dem som en medaljekandidat neste sesong. Maja Muri som går fra Ravens til Molde kommende sesong får en hyperrask retur til Romerike når hun sammen med nye lagvenninner skal måle krefter med landets beste jenter. Også Danmarks-proff Julie Bø Jakobsen skal spille for blåtrøyene i Nordvestlandet.

Follo:
Med et nødskrik stod Follo Damer i Rema 1000 ligaen, og etter kampen takket de av tilnærmet hele 1. laget som enten flytter på seg eller skal spille for andre klubber. Nå må laget starte helt på nytt og bygge for fremtiden. Første signering var med vår egen Iben Flø som kommer til å bli en viktig spiller for rødtrøyene kommende sesong.

DAMER NIVÅ 2:

Volda:
Sunnmøringene leverte litt under forventet, og endte på 2. plass i årets 1. divisjon. De måtte ut i en tøff kvalik mot Follo hvor de 15 minutt før slutt i 3. kvalikkamp var i Rema 1000 ligaen (ledet 18-17). Follo ble til slutt for sterke, og Volda må nok en gang tåle å få favorittstempelet inn mot ny sesong i nest øverste nivå.

Flint:
Flint yppet seg i perioder mot Romerike Ravens, og har gjennom årets sesong vist at de absolutt er å regne med i opprykkskampen også neste sesong. De endte på 3. plass og var et friskt pust med sin raske og tekniske håndball med tidligere Fjellhammer-spiller Malin Lundemo som selve dirigenten.

Nordstrand:
Den gamle storheten fra Oslo Øst (nummer tre på adelskalenderen) har med svært begrensede midler klart å etablere seg i 1. divisjon, og leverer jevne resultater år etter år. Et lag som på sitt beste kan hamle opp med de aller fleste, og som inn mot ny sesong har bestemt seg for å satse ungt fra egne rekker.

Trondheim Topphåndball:
Et helt ny oppstartet lag som har som målsetning å nå spill i Europa. En klubb som har startet i riktig ende med å bygge organisasjon før lag. Fra styret og administrasjon til trenere og støtteapparat har de hentet fra toppen og har med seg blant annet tidligere landslagstrener Arne Hògdahl i trenerteamet. Laget har tidligere spillere både fra Byåsen Elite, Charlottenlund og Utlera, men også tidligere Fjellhammer-spiller Victoria Sliwa.

Vålerenga:
Klubben som er elsket og hatet over hele landet. Alle har en mening om Bohemene fra Oslo Øst. Klubben har stolte tradisjoner i fotball for både damer og herrer samt ishockey. Utenom en sesong for Vålerenga Herrer har ikke klubben hatt elite håndball, men nå ønsker damene å stabilisere seg i 1. divisjon og ta opp kampen om opprykk over tid.

Fjellhammer:
Det er 16 år siden hjemmelaget gjorde en bedre sesong (nedrykk fra eliteserien) enn hva vi fikk til i år. Fjellhammer har blitt en klubb å regne med, og skal forsøke å bygge videre på det gode arbeidet som er lagt ned de siste sesongene. Nå har de åpningskampen mot Flint i Fjellhamar Arena på torsdag 15. august 2024 kl.20.00 (rett etter herrelaget).

Nå starter jobben med å rekruttere lag til Lerøy- og Bring-avdelingene våre. Vi er godt i gang, og i blant annet Lerøy Gutter har vi allerede med Kolstad som vant årets Lerøyserie, samt Follo som var tapende bronsefinalist. I tillegg kommer selveste Aalborg fra Danmark.

Vi ses til Elite Cup 2024 – > Fullt kampoppsett